Een (feest)lied

Om zelf een goedlopend feestlied te schrijven op een bestaande melodie valt niet mee. Er hoeft maar een klein hiaat in te zitten of het lied loopt niet lekker en weg is je leuke act(ie). Indien de feestelijke gelegenheid niet al binnen een paar dagen is… kan je overwegen om de liedjesarchitect in te schakelen!

Je gaat als volgt te werk:

  • zoek een leuke, goed mee te zingen, melodie;
  • probeer daarbij origineel te zijn;
  • check of er een karaoke versie van te vinden is(youtube), zo niet zoek een andere melodie. Tenzij jezelf de muzikale ondersteuning kan regelen;
  • lees onderstaande goed door!

Heb je eenmaal een leuke karaokeversie gevonden, probeer dan daar eerst de originele tekst op mee te zingen. Valt je dat niet mee, bedenk dan dat het met de ‘nieuwe’ tekst nog moeilijker zal gaan. De kans dat een hele groep dit lied dan in een keer zal kunnen zingen is dan nihil. Aarzel niet, kies in dat geval voor een ander lied!

De liedjesarchitect kan, tegen betaling, een nieuwe tekst voor je schrijven. Meld je aan via het tabblad contact.

Aan deze dienst zitten kosten verbonden. Daarin wordt onderscheid gemaakt in moeilijkheidsgraad.

Een Nederlandse tekst op een bestaand, gangbaar Nederlandstalig lied kost:

62,50 euro per lied dat op een A4 past.

Een Nederlandse tekst op een bestaand lied in een andere taal kost:

70 euro per lied dat op een A4 past. 

Een Nederlandse tekst op een bestaand lied, van genre opera, hiphop,  of een complex duet (geen rap) kost:

75 euro per lied dat op een A4 past. 

Voorzie de liedjesarchitect van voldoende nuttige info om de inhoud van het lied te schrijven, zo ook de feestdatum, uiteraard welke melodie je hebt uitgekozen en wie dit lied gaan/gaat zingen en als laatste voor wie is dit lied . ( Zie het tabblad ‘wat komt in de tekst’ voor als je je afvraag wat leuk is om over te zingen.) 

Daarna volgt rechtstreeks mailverkeer met de liedjesarchitect en ontvang je een streefdatum wanneer je het liedje kan verwachten. Er volgt niet meteen een ontvangstbevestiging op je verzoek, maar binnen 48 uur krijg je wel antwoord. (Tenzij er sprake is van ‘n vakantie-periode, zie agenda!)

De liedjesarchitect zal niet eerder een liedtekst vrijgeven, tot het moment daar is, dat het liedje moeiteloos gezongen kan worden.