Wat komt in de tekst?

Eerste een hele praktische tip: Stuur mij ruim op tijd je wensen! Deze activiteit wordt naast een goed gevulde werkweek uitgevoerd, reacties worden meestal in de avonduren gegeven. Ruim op tijd is 3 tot 4 weken voor de gelegenheid! Proberen mag overigens altijd…

welke melodie:

Wil je zeker weten of je lied een succes wordt, luister dan goed naar de melodie die je wilt gebruiken. Denk aan de volgende stelregels:

  • Kun je alles moeiteloos meezingen of loopt alleen dat populaire refreintje lekker?
  • Indien het de bedoeling is dat de gasten op het feest meezingen, vraag je dan af: herkent iedereen dit lied? Denk aan de oudere en/of jongere generatie!
  • Vertel de liedjesarcitect wie dit lied gaat zingen, in geval van kinderen, moet bijvoorbeeld de tekst eenvoudiger geschreven worden.

Muziek eronder:

  • Oefen op een karaoke/instrumentale versie. Op youtube zijn die regelmatig te vinden of via andere sites (googlen) voor een klein bedragje te koop. Een instrumentale versie op een cd zal ook een waardevolle ondersteuning blijken te zijn tijdens het optreden.
  • Oefen daar ook een paar keer mee met anderen die sowieso op het feest aanwezig zijn, dan ben je er verzekerd van dat er een paar ‘stevige’ zangers staan, die de zaal wel meekrijgt.
  • Check of de opname cd ook in ander apparatuur werkt!Het liefst in die van de locatie waar de gelegenheid plaatsvindt. Zijn er geluidsboxen?
  • Ga er niet vanuit dat een aanwezige band je lied wel even meespeelt. Tenzij je dit van tevoren hebt kunnen regelen.

Wat komt er in de tekst:

  • Je wilt graag een leuk of gevoelig liedje!? Of misschien juist een liedje met een klein beetje een cynische ondertoon. Ook dan moet het nog wel leuk blijven. Geef aan wat hier je wensen in zijn.
  • Een liedje wordt niet leuk door een chronologische opsomming van geboortedatum tot aan heden. Ook niet als het over iemands studie of werk gaat, tenzij daar iets grappigs of opvallends over te melden valt. Alle familieleden benoemen gaat een lied ook niet interessant maken, maar een bijzondere verhouding tussen een van de familieleden of speciale vriend(in) wel.
  • Wat is dan wel leuk? In ieder geval moeten de naam/namen van de feesteling(en) en de gelegenheid (bijvoorbeeld 25 jaar getrouwd, promotie) genoemd worden. Verder: denk aan grappige uitspraken en voorvallen, hoe en waar is de ontmoeting verlopen, wat typeert deze persoon of dit stel, wat is hun uitwerking op elkaar, waar blijkt dat uit? Wat zijn hun sterke punten? Bijzondere voorvallen bijvoorbeeld tijdens vakanties, uitgaan of uit de hand gelopen hobby’s. Hiermee krijg je een uniek, op het lijf geschreven lied!

Meld je aan via het contactformulier.

Geef een reactie